logo_vanderosieren

 

ADVOCATEN - TEAM

Banner_Contact

Pascal Vanderosieren

Pascal Vanderosieren is in 1992 afgestudeerd met grote onderscheiding als licentiaat in de rechten, richting financieel-sociaal recht, aan de Vrije Universiteit Brussel.

Na eerst in Brussel als advocaat-stagair ervaring te hebben opgedaan in cassatiedossiers, heeft hij zich sinds 1994 toegelegd op feitendossiers en gevestigd in Overijse.

Sinds 2002 heeft hij er zijn eigen advocatenkantoor aan de Brusselsesteenweg 100.

Van 2012 tot aan de hervorming in 2018 heeft hij gezeteld als plaatsvervangend voorzitter bij de Commissie voor vrijstelling van bijdragen, zowel in de Nederlandstalige als Franstalige kamers.

Eind 2017 wordt hij benoemd tot plaatsvervangend rechter in de Nederlandstalige arbeidsrechtbank te Brussel.

Dat jaar wordt hij ook praktijkassistent aan de VUB. In de academiejaren 2017-2018 en 2018-2019 is dit in de 3de Bachelor voor het vak Rechtsmethodologie III privaatrecht.

Sinds het Academiejaar 2019-2020 is hij praktijkassistent in de 3de Bachelor voor het Seminarie Familiaal vermogensrecht en het vak Gerechtelijk recht.

Zijn echtgenote, Kristel Stouffs, is tevens juriste, met ervaring in het bedrijfsleven en bij de overheid. Zoon Tibo werkt als technieker voor beveiligingssystemen, en staat in voor de technische ondersteuning van het kantoor en de update van de website.

Publicatie: VANDEROSIEREN, P., Inleiding van de vordering in Bestendig Handboek Burgerlijk Procesrecht, Mechelen, Wolters Kluwer Belgium, 2020, aflevering 29, IV.2 - 1 – IV.2 - 138.


Ynse Vanderosieren

Ynse Vanderosieren is in 2021 afgestudeerd met grote onderscheiding als master in de rechten, richting strafrecht, aan de Vrije Universiteit Brussel.

Vanaf oktober 2021 zal ze haar baliestage aanvangen bij het Advocatenkantoor Pascal Vanderosieren.